Uitleg kozijn configurator

Wat is een kozijn configurator en hoe werkt het?

Wat?

Wat is een kozijnen configurator?

Hoe het werkt configurator

Een kozijnen configurator is een online tool waarmee je op maat gemaakte kozijnen kunt ontwerpen, waarbij je volledige controle hebt over het materiaal, de stijl en de afmetingen. Of je nu een klassiek houten kozijn wilt of een strak aluminium exemplaar, met ons kozijn tekenprogramma kan dit allemaal. Voordelen van een kozijn ontwerp met een kozijn configurator:

Hoe het werkt

We leggen je uit hoe de kozijnen configuratie tool werkt.

Een kozijn maken met de configurator is erg makkelijk. Hieronder leggen in een paar stappen uit hoe dit met de kozijn configurator werkt. Of bekijk de video hiernaast om de configurator in actie te zien.

Selecteer een product categorie, zoals een aantal vaks kozijn, deuren of schuifpuien.

Na het selecteren van de gewenste categorie, zoals bijvoorbeeld een 3 vaks kozijn, kun je kiezen welk 3 vaks kozijn je wilt configureren.

Vervolgens kun je de buitenwerkse maten invullen die je gewenste kozijn nodig heeft. En daarna de maten van de vakken. Deze vakken bij elkaar opgeteld kunnen nooit groter of kleiner zijn dan de ingevulde buitenwerkse maten.

Door in het vak te klikken veranderd het vak van een vast vak in een draai of draaikiep vak. Zo kun je gemakkelijk per vak bepalen wat voor type dit dient te zijn.

Hierna kun je de andere opties selecteren door het lijstje te volgen. Doordat het kozijn in beeld blijft kun je tijdens het kiezen van de overige opties nog altijd de maten etc van het kozijn aanpassen.

Je kunt na alle gewenste opties in te vullen het kozijn toevoegen aan de offerte of winkelmand. Hierna kun je een nieuw product genereren of de aanvraag afronden.

 

Tot slot zijn er verschillende manieren om de configuratie af te ronden.

  1. Zoals een pdf downloaden met de geconfigureerde combinaties.
  2. Of een klant de geconfigureerde kozijnen als offerte vraag naar je laten opsturen via de mail, hiervan kan de klant zelf ook een kopie toegemaild krijgen.
  3. Tot slot kan de klant ook meteen betalen via een webshop systeem die wij aanbieden.

Bekijk de voorbeeld video

Voordelen

Voordelen van de kozijn configurator.

Bespaar tijd

Je bespaart ontzettend veel tijd in het klantcontact en het maken van de offertes. Hierdoor kun je meer klanten aannemen of meer tijd voor jezelf creëren.

Competitief voordeel

Doordat je klanten direct een prijs kunt geven heb je vaak een voordeel op je concurrenten die dit niet kunnen. Ook komt het professioneler over op je klanten.

Meer plezier in je werk

Doordat je minder op kantoor bezig hoeft te zijn met administratieve handelingen kan je weer lekker genieten van je bedrijf. Weer met plezier aan het werk.

Vragen?

Heb je misschien nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31611601916 of stuur ons een mailtje.

..
...
...
..
...
...
..
...
...

Onze klanten

Hoe anderen het ervaren hebben

Wil je meer leren over onze configurators?

Bekijk ze via de knoppen hieronder

Hoe het werkt configurator